Auto's zijn ook per kilometer te verzekeren

http://www.dekilometerverzekering.eu

http://www.autoverzekeringperkilometer.nl

Gepubliceerd op 09 augustus 2007, 15:32

Leeuwarden -

Waarom een autoverzekering betalen voor kilometers die je toch niet rijdt? Het kan ook anders. Per kilometer kan de autoverzekering veel goedkoper zijn. De Kilometerverzekering borduurt voort op een fenomeen dat in België al langer een normaal verschijnsel is. En niet zonder reden, stelt Michael Boon uit Schoorl. Hij is de bedenker van de Nederlandse variant, waarvoor hij samenwerkt met Melching Assuradeuren in Drachten, een verzekeringsbedrijf met een premievolume van ?15 miljoen en vijftig medewerkers.

De kilometerverzekering stapt af van het bonus-malussysteem en allerlei kortingen. ,,Dat is een verouderd principe'', vindt Boon. Het aantal schadevrije jaren speelt geen rol. Het enige dat telt is het aantal kilometers en aan de hand daarvan wordt een premie bepaald. Boon biedt de verzekering aan, maar het risico is ondergebracht bij AXA Nederland, nu nog onderdeel van het grote Franse verzekeringsconcern AXA.

Hoe werkt het? De klant schat vooraf hoeveel kilometers hij per jaar aflegt. Aan de hand daarvan wordt een premie berekend. Voor de zuinige rijders rollen er dan aanzienlijke verschillen uit. Een Citroen C3 die 9000 kilometer per jaar aflegt is bij De Kilometerverzekering voor ?336 per jaar te verzekeren. Zonder schadevrije jaren moet volgens Boon voor deze auto bij Univé ?849, bij FBTO ?996 en bij Centraal Beheer ?1434 premie worden betaald.

http://www.dekilometerverzekering.nl

Meer hierover donderdag op Economie in de Leeuwarder Courant